[volgende dag] [vorige dag] [index Melbourne-Adelaide]

18 maart 2008: Barossa Valley

We plannen een tour door de valley. De Tomtom is geduldig en rekent de route uit over allemaal kleine wegen, vaak dirt roads tussen de wijngaarden door. Erg leuk. De Barossa is de oudste wijnstreek van Australië. De meeste wijngaarden zijn rond 1850 gesticht. Ook valt op dat de wijngaarden niet allemaal naast elkaar liggen. Wijngaarden en grasland zijn afgewisseld. Hier een foto van een dirt road door het grasland.

En dan de wijngaarden natuurlijk.

 

Als je in NL Australische wijn drinkt dan komt hij vaak uit de Barossa.

We stoppen bij Peter Lehman, samen met Grant Burge (die maakt onder andere Jacobs Creek) een van de grootste wijnproducenten. Het blijkt dat dit een label is waar onder 160 kleine wijnboeren hun wijn produceren. Wij gaan wat proeven van de kleinste wijnboeren, die alleen hier te koop zijn en dus niet verder vervoerd worden. We kopen 1 mooie fels Shiraz (Tja, meer kunnen we niet op krijgen of meenemen). Daarna picknicken we op het terrein. Althans, het enige dat we eten is kaas. En wat voor kazen! Net in het laatste dorpje kocht, prachtige lokale kazen.

Dan is het al weer tijd om naar Adelaide te gaan.
We rijden nog een mooie route door de Adelaide Hills en daar zien we de stad liggen in de verte.

We hebben een hotel geboekt helemaal in het centrum. De Tomtom brengt ons er vlot naar toe. Mooie kamers. Even klooien met alle spullen, want wij kunnen de parkeergarage van het hotel niet in, want we zijn te hoog. Fiona gooit alles zo los in onze koffers en ik breng ze naar boven en leeg ze daar. Dat doen we zo 3 x om de hele bus leeg te krijgen. Later gaan we dan wel netjes inpakken (en wat weggooien). Als ik met koffer 5 en 6 langs de portier loop, zegt hij tegen mij dat hij nog nooit gasten heeft gehad met zoveel bagage. Dat zal nog even passen en meten worden om alles weer in het vliegtuig mee te krijgen.

's Avonds gegeten in het Indiaanse Restaurant Jasmine. Dit restaurant stond aangeprezen in de Lonely Planet. Daar aangekomen blijkt het restaurant allemaal prijzen gewonnen te hebben en bij de top 100 van Australië te horen. Het was ook helemaal top en voor onze begrippen erg lage prijzen. De ober vertelde ons dat in Adelaide naar verhouding weinig toeristen komen en dat de restaurants het allemaal van vaste gasten moeten hebben.

[volgende dag] [vorige dag] [index Melbourne-Adelaide]